Özel Koruyucu Kabin Protector Tarihi

Özel Koruyucu Kabin Protector Tarihi

Özel Koruyucu Kabin Protector Tarihi

AC ar-ge departmanı kesinlikle her zaman yeniliklerin müjdecisidir. Çoğu zaman, şirketin ortaya çıkardığı teknik çözümler zaman içinde bu eğilimleri belirledi, traktör imalatında zorunlu hale geldi.

Bu felsefenin bir örneği AC üretim hattının en kompaktı olan “basınçlı” kabinlerdir ve tarım ürün gamındaki “Y” şeklinde dikim yapılmış bahçelerde ilaçlama yapan operatörü zararlı maddelerden koruması hedeflenmiştir.

Doksanların ortasına kadar, kabinli bir kompakt traktörle dar sıra aralıklı, sıra arasında erişilebilirliğin çok zor olduğu, eğimli arazide bulunan ve yoğun bitki örtüsünün mevcut olduğu bir ortamda çalışması asla düşünülemezdi. 1996 da AC arge mühendisleri yüksek kalite elmaların yetiştiği Amerika California’da bulunan bir müşteri olan Apple Valley’i ziyaret ettikten sonra süper düşük profilli basınçlı kabinin dizaynına başladılar. İlk prototip, çok alçak ağırlık merkezine sahip TC 6400 modeli üzerine monte edilmişti. ve 1997 de tamamlandı.

Kabine Puma ismi agresif ve modern tasarımını vurgulamak üzere verilmişti ve aynı yıl Bologna’daki EIMA fuarında büyük ilgi topladı. Ziyaretçiler, operatörler, gazeteciler ve çalışanları kabinin fütüristik hatlarından ve özelliklerinden çok etkilendiler fakat çok azı bu tasarımın gerçek işlevini kavramışlardı.

O zamandan beri diğer şirketler tarafından bu kabinin sayısız taklitleri, benzerleri yapıldı ama tüm bunların arasında tek başına orjinal basınçlı kabini olan bir taneydi ve o da Puma idi.

PROJENİN AŞAMALARI AC bilgi birikimi ve 15 yılı bulan ar-ge çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan bu süper alçak basınçlı kabin,uzun yıllar süren bu çalışmanın adeta bir meyvesiydi.

Diğer Haberler

TONY V: “Vigneron”un felsefesini ve sanatını yorumlamak
TONY V: “Vigneron”un felsefesini ve sanatını yorumlamak

TONY V: “Vigneron”un felsefesini ve sanatını yorumlamak

On dokuzuncu yüzyılda, Fransız Şampanya bölgesinde, küçük “vigneron”ların (bağcıların) üzümlerini ince şaraplar üreten Negociantlara veya Maisonslara satmaya başlamalarıyla yoğun bir faaliyet gelişti. Günümüzde, “vigneron”lar Şampanya bağlarının %90'ına sahipken, Maisonslar üretilen ve satılan şarabın %70'ini kontrol ediyor.