TONY V: “Vigneron”un felsefesini ve sanatını yorumlamak

TONY V: “Vigneron”un felsefesini ve sanatını yorumlamak

TONY V: “Vigneron”un felsefesini ve sanatını yorumlamak

On dokuzuncu yüzyılda, Fransız Şampanya bölgesinde, küçük “vigneron”ların (bağcıların) üzümlerini ince şaraplar üreten Negociantlara veya Maisonslara satmaya başlamalarıyla yoğun bir faaliyet gelişti. Günümüzde, “vigneron”lar Şampanya bağlarının %90'ına sahipken, Maisonslar üretilen ve satılan şarabın %70'ini kontrol ediyor.

Şampanya “vigneron”ları, Fransız bağlarını, “terroir”lerinden (toprak) en iyi şekilde faydalanacak biçimde şekillendirmişlerdir. Mevsimden mevsime, erkekler ve kadınlar bağlarda çalışıyor, en iyi üzümleri yetiştirebilmek için onlara özenle bakıyorlar. Bir “vigneron” olmak, bağcılık işini tutkuyla yapmak demektir, bu, bağda basit görevlerin yerine getirilmesinin ötesine geçer 🍇🌿.

 Tipik Şampanya bağları, birbirinden farklı çok sayıda parselden oluşur. Yıllar boyunca, Şampanya “vigneron”ları, bağlarının özelliklerini dikkatle gözlemleyerek ve sabırla ve topraklarına, özellikle de hassas ve... kaprisli olan bu topraklara olan sevgileriyle onların ihtiyaçlarını dinleyerek yaşamışlardır 🌱❤️. 

Kuşaktan kuşağa, her “vigneron” ailesinin kalbinde, bu mükemmeliyet tutkusu aktarılır, gururla sürekli yeniliklere tabi olan bir geleneği devam ettirirler, özellikle bu tür yetiştiriciliğin gerektirdiği mekanizasyon sürecindeki yenilikler açısından 🍾🚜.

Videoyu izleyin ▶️🎥.

Diğer Haberler